RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Ні чорта подібного": Лукашенко різко висловився про коронавірус і протести в Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, проти якого днями Євросоюз ввів санкції, відзначився черговим абсурдним висловлюванням про протести в країні і бажання лідерів опозиції "взяти" Білорусь після того, як її економіка буде ослаблена пандемією коронавірусу.

Відповідне відео опубліковано в Telegram-каналі RT російською.

Лукашенко заявив, що COVID-19 - це не медичний термін, це не "про хворобу" і навіть не "економіка сьогодні".

"Це глобальна політика. Почали перекроювати світ, спалахнули всюди бунти і заколоти. Але чи то ще буде в зв'язку з наслідками обвалу економіки? Наші ж протестуни та втікачі, особливо які сидять там в Польщі і Литві, розраховують на те, що до весни економіка обвалиться, як скрізь. І ми тут прийдемо візьмемо Білорусь тепленькою", - сказав він.

Далі Лукашенко перейшов до запевнень, що цього не буде і необхідності попередити людей про важкі часи.

"Ні чорта подібного! Не візьмуть вони Білорусь тепленькою. Ми вистоїмо, але буде непросто. Непросто буде в економіці. Постараємося витримати те, що є на сьогодні, але людям треба говорити, до людей треба доносити, до трудових колективів, до організацій, що цей час буде непростий", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", минулими вихідними в Мінську силовики влаштували жорстокі затримання учасників протесту на вулиці. Вони наказали людям лягти на землю обличчям вниз. Також били затриманих кийками.