RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

До Вірменії прибули літаки з російськими миротворцями і бронетехнікою: відео

У вівторок, 10 листопада, на аеродром спільного базування Вірменії та Росії "Еребуні", розташований в безпосередній близькості від столиці Вірменії Єревана, прибули три літаки з російськими миротворцями в відповідно до спільної заяви Вірменії, Азербайджану і Росії про припинення бойових дій в Нагірному Карабаху о 01:00 10 листопада.

Відповідне відео опублікували в Youtube-каналі Sputnik Вірменія.

Літаки військово-транспортної авіації Іл-76 з військовослужбовцями підрозділів 15 миротворчої бригади приземлилися на аеродромі Еребуні. Всього в Вірменії прибули понад 80 військовослужбовців, а також російська бойова техніка - бронетранспортери, бронеавтомобілі і засоби зв'язку.

Відзначимо, що кількома годинами раніше літак ВТА Іл-76 доставив на аеродром "Еребуні" офіцерів командування російських миротворчих сил.

За даними Міноборони РФ, в зоні карабаського конфлікту буде розміщуватися російський миротворчий контингент: 1960 військових, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. Основу контингенту складуть підрозділи миротворчої 15-ї окремої мотострілкової бригади Центрального військового округу.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на вівторок, 10 листопада, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами Азербайджану та Росії заяви про припинення війни в Нагірному Карабасі. Вона передбачає розгортання миротворчого контингенту РФ уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж Лачинського коридору.