RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Російські миротворці під прикриттям авіації в'їхали в Степанакерт: відео

У ніч на вівторок, 10 листопада, Вірменія, Азербайджан і РФ підписали спільну заяву про припинення війни в Нагірному Карабасі, яка передбачає розгортання миротворчого контингенту РФ уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі. В суботу, 14 листопада, чергова колона підрозділів 15-ї окремої миротворчої бригади під прикриттям авіації здійснила 100-кілометровий марш з району зосередження в місті Горіс в Степанакерт.

Про це повідомили в Міноборони РФ, де опублікували відповідне відео.

Вздовж Лачинського коридору триває розгортання російського миротворчого контингенту. В Степанакерт 14 листопада в'їхала колона підрозділів 15-ї окремої миротворчої бригади з бронетранспортерів, автотехніки, засобів МТО, що доставляються з Росії літаками Іл-76 на аеродром "Еребуні".

Російські миротворці на розгорнутих спостережних постах планують здійснювати контроль за припиненням вогню і військових дій в зоні конфлікту між Азербайджаном і Вірменією в Нагірному Карабасі, а також підтримувати безпеку руху транзитного транспорту.

Військові колони миротворчих підрозділів, які здійснювали марші в населені пункти Горіс і Степанакерт, прикривали і супроводжували екіпажі вертольотів Мі-8 і Мі-24 ВКС Росії.

Вертолітне угруповання також здійснює повітряний моніторинг районів контролю припинення вогню і військових дій, а також доставляє матеріально-технічне майно і особовий склад миротворчого контингенту в важкодоступні райони.

Як повідомляв "Апостроф", на території Нагірного Карабаху, де розгортається миротворчий контингент РФ уздовж лінії зіткнення між Азербайджаном і Вірменією, були помічені установки "Град" під російським прапором.