RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В уряді Вірменії назвали кількість своїх солдатів, які загинули в Нагірному Карабасі

У ніч на 10 листопада було підписано угоду щодо врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі. З 27 вересня між Азербайджаном і Вірменією тривали запеклі військові дії. В уряді Вірменії назвали відому на даний момент кількість своїх загиблих військовослужбовців.

Про це в Facebook написала прес-секретар МОЗ Вірменії Аліна Нікогосян.

Вірменія підтвердила загибель 2317 військовослужбовців, відзначаючи, що йдеться про тіла, які пройшли судово-медичну експертизу.

Публікація була зроблена у відповідь на повідомлення в Facebook зятя екс-президента Сержа Саргсяна, колишнього посла Вірменії в Ватикані Мікаела Мінасяна про те, що вірменська сторона нібито понесла 4750 жертв під час військових дій. Нікогосян заявила, що ця інформація є відвертою брехнею.

"На сьогоднішній день наша судово-медична служба обстежила трупи 2317 загиблих військовослужбовців, в тому числі невстановлених. Процес обміну тілами загиблих солдатів, залишених противником, тільки почався. Конфліктуючі сторони не можуть знати остаточне число в цей час, поки ці дії тривають", - написала Нікогосян.

Як повідомляв "Апостроф", вірмени підпалюють свої будинки і тікають з районів біля Нагірного Карабаху, які повинні перейти під контроль Азербайджану.