RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Мінську проти демонстрантів застосували спецзасоби: понад 200 затриманих

У неділю, 22 листопада, в Мінську, де вже кілька місяців не припиняються протести проти нинішньої влади Білорусі, силовики вже з ранку почали готуватися до придушення чергової недільної акції протесту. Вони застосували проти мітингувальників спецзасоби.

Про це повідомляє TUT.BY, прес-секретар МВС Білорусі Ольга Чемоданова заявила, що співробітники правоохоронних органів застосували спецзасоби щодо громадян, які порушували громадський прядок в Мінську і чинили опір співробітникам правопорядку.

"Групи людей в Мінську порушували громадський порядок, виходили на проїжджу частину, заблокувавши рух автотранспорту. Громадяни неодноразово попереджали про неприпустимість порушення громадського порядку. При затриманні деякі з них чинили опір співробітникам міліції, стосовно них були застосовані спецзасоби", - сказала офіційний представник МВС республіки ТАСС.

Чемоданова також повідомила про зниження протестної активності по країні.

"Слід зазначити, що число учасників несанкціонованих заходів поступово знижується. На території країни, за винятком Мінська, несанкціоновані масові заходи як такі станом на 16.00 не зазначалися", - сказала вона.

За даними правозахисного центру "Вясна", на даний час відомо про затримання щонайменше 210 учасників протестів. МВС Білорусії не надає офіційні дані про затримання.

Затримання пройшли в основному в Мінську, а також Боровлянах, Пінську, Бресті, Новополоцьку, Заславль, Гродно, Ляховичах.

Як повідомляв "Апостроф", 22 листопада в мінському мікрорайоні Кам'яна гірка дівчина намагалася заступитися за хлопця, на якого напали силовики. За це її побили кийком.