RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Тихановська відмовиться від боротьби за пост президента Білорусі: опозиціонерка назвала умову

Лідер опозиції і екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська, яку планує зустрітися з обраним президентом США Джо Байденом під час його інавгурації, заявила, що не висуватиме своєї кандидатури, якщо Олександр Лукашенко виконає вимоги білоруських протестувальників і в країні будуть проведені нові президентські вибори.

Про це Тихановська розповіла в інтерв’ю Українській редакції Радіо Свобода.

Тихановська підкреслила, що її мета – скасування сфальсифікованих результатів голосування на виборах 9 серпня цього року і проведення нових чесних, вільних, прозорих виборів.

За словами опозиціонерки, вона не є членом Координаційної ради білоруської опозиції, у складі якої діють 5 тисяч людей, оскільки координаційна рада не має одного лідера.

"У ній є президія, кожен член якої є лідером КР. Координаційна рада дієздатна - в той час, поки люди перебували в Білорусі, було створено багато робочих груп, які виконують різну роботу щодо координації дворових рухів, координації медиків і так далі. Діяльність координаційної ради курується з-за кордону, на жаль. Але люди дуже хочуть повернутися в Білорусь. І роблять все можливе, щоб це швидше відбулося. Ніхто не розпався, жодного розколу немає. Ми всі взаємодіємо з Координаційною радою, координуємося і працюємо на майбутнє Білорусі", – сказала Тихановська.

Як відомо, всі члени президії Координаційної ради опозиційних сил Білорусі наразі або перебувають під вартою, або вимушені були залишити країну через переслідування з боку влади.

Як повідомляв "Апостроф", екс-кандидат в президенти і лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська знову "дипломатично" відповіла на питання про приналежність півострова Крим.