RU  UA

Я виходжу: як Білорусь провела чергові вихідні проти режиму Лукашенка

Вже майже 4 місяці в Білорусі тривають масштабні протести проти фальсифікацій президентських виборів, на яких нібито переміг Олександр Лукашенко. На кожні мирні мітинги силовики відповідають затриманнями та побиттями активістів. Цієї неділі вже традиційні акції протестів білоруси назвали "Марш сусідів".

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Від самого ранку неділі силовики стягнули в міста Білорусі автозаки, водомети та військову техніку. Саме так вони готуються зустрічати чергову акцію протестів. Проте громадян, які втомилися від свавілля влади, такими засобами вже не злякаєш.

В одному з мікрорайонів Мінська з'явився плакат із надписом: "Я виходжу". Білоруси дійсно знову вийшли на протести. Люди з'явилися не лише на вулицях столиці. Мітинги пройшли у Боровлянах, Лісовому, Дзержинську, Могильові, Вітебську, Гродно та інших містах країни.

Незважаючи на те, що акції протесту мають мирний характер, білоруські силовики працюють за вже традиційним сценарієм. Правоохоронці оточують, переслідують та затримують активістів. Серед тих, кого посадили в автозаки, опинилися і представники Координаційної ради, журналісти та лікарі.

Попри жорсткі дії правоохоронців, акції тривали до самого вечора. За даними правозахисників, на недільних маршах по всій Білорусі затримали понад 400 людей.