RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Сюрприз" від влади: в Росії у дітей почали вибухати новорічні подарунки, фото

В Мурманській області (РФ) дітям від імені губернатора Андрія Чібіса вручили новорічні подарункові набори, до яких входили ліхтарики, що вибухають при зарядці. При цьому влада витратила на подарунки 11,5 млн рублів, тоді як один такий ліхтарик в інтернеті коштує 489 рублів.

Про це повідомляє видання "Новая газета".

На онлайн-ялинку до губернатора запросили 3900 школярів з числа обдарованих дітей, відмінників, дітей з інвалідністю та дітей медиків, що працюють в "червоних зонах" інфекційних лікарень. З нагоди свята дітям подарували глобуси і набори товарів для подорожей, до яких входив "кемпінговий ліхтарик з диско-кулею".

Жителька Мурманська Ольга Дирингер розповіла, що вже вдома під час зарядки подарований владою ліхтарик вибухнув, а пластмасові осколки розлетілися по всій кімнаті. Судячи з виявлених в помешканні пошкоджень, вибух був немалої сили - осколки пошкодили горщик для квітів і диван.

Ольга додала, що до ліхтарика не додавалася інстукція і її довелося шукати в інтернеті. Знайти інструкцію вдалося на китайській торговельній площадці, де іграшку продають за 489 рублів.

Батьки інших дітей підтвердили слова Ольги і почали масово публікувати фото ліхтариків, що вибухнули відразу або через кілька днів використання.

Деякі батьки заявили, що подарований дітям ліхтарик не працював зовсім. Реакції від влади немає.

Згідно з даними сайту держзакупівель, на подарунки витрачено 11,5 млн рублів, вартість одного набору склала майже 3000 рублів.

Як повідомляв "Апостроф", у Москві відкрилося кафе, оформлене в стилістиці часів Сталіна і НКВС. Відвідувачам пропонують спробувати "Сталінську шаурму" і шаурму "від Берії".