RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Дід в бункері боїться": Навальний виступив з гучною заявою на засіданні суду, відео

У понеділок, 18 січня, в поліцейському відділку Москви, де після затримання в аеропорту Москви утримували російського опозиційного політика Олексія Навального, розпочалося судове засідання. Навальний під час "засідання" заявив, що те, що відбувається, є неможливим з точку зору правосуддя.

Відповідну заяву політика опублікувала у Twitter його прес-секретар Кіра Ярмиш.

За словами Навального, він дізнався про "відкрите засідання" суду за одну хвилину до його початку.

"Одну хвилину назад мене вивели з камери для зустрічі з адвокатами, мене привели сюди, де, як з'ясувалося, відбувається відкрите засідання Хімкинського суду Москви про мій арешт", - заявив Навальний.

Політик заявив, що не розуміє, чому засідання суду відбувається у відділку поліції і чому нікому про це не повідомили відповідно до законодавства.

"Я бачив багато знущань з правосуддя, але, мабуть, цей "дід у бункері" настільки всього боїться, що так демонстративно розірвали і викинули на смітик Кримінально-процесуальний кодекс. Те, що відбувається тут, просто неможливе. Це найвища ступінь беззаконня", - заявив Навальний.

Як відомо, Олексія Навального затримали в аеропорту Шереметьєво в неділю, 17 січня, коли він прилетів з Берліна після отруєння "Новачком". При проходженні паспортного контролю до нього підійшли поліцейські й зажадали пройти з ними. Через кілька хвилин розмов Олексій Навальний пройшов за силовиками і не повернувся.