RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Росії оштрафували глухонімого: "викрикував гасла" на підтримку Навального

Інвалід III групи по слуху Євген Агафонов був оштрафований на 5000 рублів за участь в мітингу на підтримку Олексія Навального.

Про це пише Новая Газета.

Під час акції протесту Євген Агафонов вийшов з дому і прямував в магазин "Світ мистецтв". Про те, що в Санкт-Петербурзі проходить мітинг, Локтєв не знав, а закликів силовиків "припинити несанкціоновану акцію" почути не міг з об'єктивних причин.

При затриманні чоловік пояснив жестами, у нього проблеми зі слухом, однак правоохоронці все одно вирішили посадити Агафонова в автозак. Звичайно, після затримання сурдоперекладача йому не надали.

Інвалід по слуху провів у відділенні поліції дев'ять годин і не розумів причину затримання. Після звільнення Євген Агафонов має намір оскаржити штраф в 5 тисяч рублів, адже для його сім'ї - це велика сума.

Фото: Новая газета

"Ми хочемо оскаржити цей штраф. Сподіваємося, що все-таки міський суд Санкт-Петербурга справу припинить через відсутність складу адміністративного правопорушення, оскільки Євген не виходив на вулицю для участі в акції", - додав його адвокат Сергій Локтєв.

Раніше ми розповідали, що в Росії побили рекорд за кількістю затримань під час мітингів.