RU  UA

Хороший знак для України: в Росії дали оцінку виступу Путіна

Послання Путіна Федеральним зборам не містило жодної згадки про Україну, що є для неї хорошим знаком. Після кампанії зі створення напруги біля українського кордону, яка не принесла результатів, Путіну треба вийти з цієї ситуації з обличчям переможця, оскільки починати війну він не стане.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив російський політолог Дмитро Орєшкін

"Послання нудне. Ніякої родзинки там немає. За стилістикою нагадує постанови або звітні доповіді на партійних з'їздах Радянського Союзу. Як і ці документи, послання треба читати не безпосередньо, а з вивороту. Тобто не те, що сказано, а те, що не сказано. От не сказано ні слова про Україну, це дуже важливо. Я думаю, для України це хороший знак, тому що війська стягали з шумом, з громом, з барабанним дробом, з великою публічністю, і дуже піклуючись про те, щоб як би хтось раптом не пропустив цього. Скрізь про це говорили. Говорили, що ось-ось обов'язково війна із досить прозорою надією створити кризову ситуацію, а потім за деескалацію вимагати відкупні", - пояснив Орєшкін.

Однак ця кампанія результатів не принесла. Навпаки, Байден ввів додаткові санкції.

"Нічого не вийшло, ніякого відкупного не вийшло, Байден ввів додаткові санкції. І тепер у Володимира Володимировича Путіна труднощі: йому починати військові дії інтересу немає - війна не буде ні маленькою, ні переможною. Значить, треба якось відступати, але при цьому зберегти на обличчі вираз переможця. Саме тому він взагалі ні слова не сказав про Україну, хоча вже півтора місяці якісь танці з бубнами виконуються біля українського кордону. Значить, все. Прапори потроху згортаються. Головне - зберегти переможний вираз на обличчі. Власне кажучи, цим будуть займатися придворні блазні, інтерпретатори і звіздарі. Уже Жириновський сказав, що Путін здобув найбільшу перемогу за останні 76 років. Нібито Україна збиралася бомбити Донбас, а він їй заборонив це робити, а вона злякалася, підняла лапки. Я використовую термінологію Жириновського. США злякалися, Байден подзвонив і запропонував поговорити. Все, перемога відбулася, Путін втримав світ від третьої світової війни і від сповзання в термоядерну катастрофу. Таким чином Володимир Вольфович кидає Путіну рятувальний круг. Він із переможним виглядом може згортати свою активність", - зазначив політолог.

У той же час, слід пам'ятати, що загроза з боку Росії нікуди не зникла.

"Це не означає, що загроза зникла, це означає, що вона в значній мірі ослабла. Але пильності я б на місці українських силовиків не втрачав. Але я думаю, що вони і без моїх порад впораються", - резюмував Орєшкін.