RU  UA

Навальна була зі щасливою посмішкою на обличчі: в Росії дали оцінку мітингу за засудженого політика

У Росії тисячі людей вийшли на мітинг на підтримку Олексія Навального, проведення якого не було погоджено з міською владою. І хоча людей на ньому було не дуже багато, Юлія Навальна залишилася задоволеною та йшла містом із посмішкою на обличчі.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"10-15 тисяч було точно. Це не бозна що, звичайно, але в той же час для несанкціонованого владою мітингу це серйозна підтримка. Юля Навальна була задоволена. Я її там зустрів, вона йшла зі щасливою посмішкою на обличчі, що взагалі важко уявити в її ситуації", - зазначив Орєшкін.

За словами політолога, російська влада традиційно занизила статистику про кількість активістів. Це обумовлено тим, що в Росії статистика не відображає реальність, а є формою ідеологічної боротьби.

"Розрив між офіційною статистикою і даними опозиції - традиційний. Зазвичай, МВС занижує статистику від трьох до п'яти разів, але це нормально. У нас же статистика не є відображенням об'єктивної дійсності, це форма ідеологічної боротьби. Треба сказати, що учасників було мало. Але оскільки я з базової освіти географ, я маю навичку рахунку. Наприклад, коли ти підраховуєш стадо оленів з вертольота, є такий нехитрий прийом: розбивши оком на квадрати приблизно 10х10м, приблизно рахуєш, скільки квадратів в стаді, і скільки на одному квадраті тварин. Прости Господи, так само можна рахувати і людей. Територія зрозуміла, щільність теж зрозуміла, тож порядок можна оцінити", - резюмував Орєшкін.