RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Путін потрапив на влучну карикатуру через "грізну" заяву на параді в Москві

У неділю, 9 травня, президент Росії Володимир Путін заявив, що немає виправдання і вибачення тим, хто, забувши уроки Другої світової війни, "знову виношує агресивні плани".

Про це з посиланням на виступ Путіна повідомляє ТАСС.

Відзначається, що під час виступу на Красній площі з нагоди 76-ї річниці Перемоги, президент РФ сказав:

"Війна принесла стільки нестерпних випробувань, горя і сліз, забути це неможливо. І немає прощення і виправдання тим, хто знову виношує агресивні плани".

Президент країни-агресора заявив, що багато з ідеології нацистів, які були одержимі теорією про свою винятковість, знову намагаються використовувати. Також він не забув згадати про невідомих "карателів", не уточнюючи, кого він має на увазі:

"Сьогодні ми бачимо збіговиська недобитих карателів і їх послідовників, спроби переписати історію, виправдати зрадників і злочинців, на руках яких кров сотень тисяч мирних людей."

Відомий карикатурист Сергій Йолкін не зміг втриматися від створення карикатури з цього приводу. Карикатуру опублікував "Кремлівський мамковед".

Під зображенням йдеться про те, що промова Путіна знову виводить агресивний фрейм про "недобитих карателів" з Заходу, а дата 9 травня для Кремля все ще залишається єдиним джерелом легітимності. Відзначається, що Путін девальвує тему Перемоги, змушуючи більшу частину суспільства дистанціюватися від того, що відбувається.

"У майбутньому ритуал потребуватиме очищення Перемоги від багатьох налиплих на неї за останні роки язичницьких практик", - резюмується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як проходив парад у Москві, приурочений до 9 травня. На урочистий "захід" до Путіна прибув лише один іноземний лідер - президент Таджикистану Емомалі Рахмон, який сидів з главою Кремля на центральній трибуні.