RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Діти кричали в паніці, прогримів вибух: все, що відомо про криваву бійню в Казані

У вівторок, 11 травня в місті Казань (Росія) двоє підлітків відкрили стрілянину в гімназії №175, семеро дітей були вбиті, ще 21 особу поранено і госпіталізовано.

"Апостроф" розповідає, що відомо про трагедію на даний момент.

Що сталося

Вранці в будівлю гімназії на вулиці Файзі увірвалися двоє хлопців і почали палити зі зброї. Діти вистрибували прямо з вікон школи, коли підліток відкрив стрілянину. Одного з двох нападників затримали. Зараз він у відділі поліції. За попередніми даними, він відкрив стрілянину по однокласникам. Також в будівлі гімназії прогримів вибух.

Першим стрілок вбив охоронця, після напав на вчительку, а потім в коридорі розстріляв учнів. У школі перебували 714 дітей, близько 70 співробітників, з них 52 педагога.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Одного з стрільців затримали. Його звуть Галявієв Ільназ Ренатович, йому 19 років. Другий стрілок перебував в будівлі школи і утримував 6-7 заручників. Спецназ почав штурм. Другого зловмисника ліквідували в будівлі школи.

Входи в усіх школах Казані перекриті, проводяться перевірки.

Це фотографія класу казанського стрілка Ільназа. Він - крайній праворуч:

Затриманий Галявієв Ильназ стверджує, що за адресою його прописки він заклав бомбу.

Що відомо про стрілка

19-річного Галявієва Ільназа затримали біля виходу зі школи. Хлопець закінчив цю гімназію чотири роки тому. Під час навчання у нього склалися погані відносини з учнями і вчителями.

Однак родичі характеризують його позитивно, релігійним хлопець не був. Зараз навчається в коледжі, на айтішника.

Дані про поранених і загиблих

"Велика біда. Ми втратили сім дітей. Учні 8-го класу - четверо хлопчиків, три дівчата. Вони загинули тут, на третьому поверсі. Шістнадцять людей - 12 дітей, четверо дорослих - зараз в госпіталі", - сказав глава Татарстану Рустам Мінніханов.

Шість дітей перебувають в реанімації після стрілянини. Всього в лікарні доставлено 21 осіб, повідомив МОЗ регіону.

Розповідь очевидців

Як розповіла одна зі свідків трагедії, кілька дітей вистрибнули з третього поверху, рятуючись від стрільби.

"У якийсь момент з вікна третього поверху вистрибнули кілька дітей, очевидно, щоб врятуватися від того, хто їх переслідував", - розповіла Діляра Самігулліна.

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували кадри, на яких видно, як школярі вистрибують з вікон в надії врятуватися. Також можна почути звуки пострілів і вибуху.