RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

У Білорусі зробили цинічну заяву про інцидент з літаком Ryanair

У Білорусі відхрестилися від примушення до посадки літака, що прямував з Афін до Вільнюса в неділю, 23 травня, на якому летів засновник Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич. Командувач ВПС і військ ППО республіки Берар заявив, що ВПС Білорусі не примушували лайнер Ryanair до посадки, а директор Департаменту з авіації Мінтранспорту і комунікацій Республіки Білорусь Артем Сікорський повідомив, що інформація про загрозу теракту надійшла від бойовиків ХАМАС.

Про це повідомляють "Ізвестія".

Літак Військово-повітряних сил Білорусі не примушував пасажирський лайнер Ryanair розвертатися у литовсько-білоруського кордону. Про це на брифінгу 24 травня заявив командувач ВПС і військ ППО Білорусі Ігор Голуб.

За словами директора департаменту з авіації Міністерства транспорту і комунікацій Білорусі Артема Сікорського, в аеропорту Мінська було отримано електронне повідомлення від імені солдатів палестинського угруповання Хамас з інформацією про замінування літака.

"Ми, солдати ХАМАС, вимагаємо, щоб Ізраїль припинив вогонь в секторі Газа. Ми вимагаємо, щоб Європейський союз відмовився від підтримки Ізраїлю в цій війні. Відомо, що учасники Delfi Economic Forum повертаються додому рейсом 4978. У цей літак закладена бомба. Якщо ви не виконаєте наші вимоги, бомба вибухне 23 травня над Вільнюсом", - процитував повідомлення Сікорський.

Чиновник уточнив, що керівник польотів Мінського районного центру управління повітряним рухом намагався зв'язатися з представництвом компанії Ryanair в Литві, але безрезультатно.

Сікорський заявив, що екіпаж пасажирського рейсу відповідно до встановлених міжнародних вимог встановив на борту літака код відповідача 7700, який сповіщав про аварійну ситуацію. За словами білоруського чиновника, в радіотелефонному режимі екіпаж запросив допомогу встановленої фразою MAD і повідомив про рішення здійснити посадку в Національному аеропорту "Мінськ".

Повідомляється, що в неділю, 23 травня, повітряне судно компанії Ryanair нібито здійснило екстрену посадку в білоруському аеропорту через повідомлення про мінування. Також в мережі з'явився аудіозапис розмови пілота літака з білоруським авіадиспетчером, в якому диспетчер рекомендував борту приземлитися "з метою безпеки".

На зазначеному рейсі перебував засновник Telegram-каналу NEXTA, білоруський опозиціонер Роман Протасевич, якого затримали після посадки авіасудна.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" показав влучну карикатуру на Лукашенка через повітряний тероризму.