RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Білорусі затримали ще одного журналіста: всі подробиці

Після скандального затримання і арешту колишнього редактора Nexta, журналіста Романа Протасевича в Білорусі, правоохоронні органи цієї країни зайнялися ще одним журналістом. У неділю, 30 травня, було затримано головного редактора новинного порталу Hrodna.life Олексія Шоту, в його будинку проводяться обшуки.

Про це повідомили в прес-службі управління МВС в місті Гродно.

Білоруська міліція пояснює затримання тим, що стосовно Олексія Шоти розслідується адміністративну справу. У МВС Білорусі стверджують, що був встановлений факт повторного розміщення порталом Hrodna life "інформаційної продукції, визнаної в установленому порядку екстремістською".

У повідомленні уточнили, що мова йде про публікацію тексту з Telegram-каналу, який влада Білорусі вважає екстремістським.

"Належить розібратися в рамках вже чергового для Олексія Шоти адміністративного процесу за статтею 19.11 КоАП Республіки Білорусь", - сказав представник Гродненської міліції.


В рамках розслідування адміністративної справи за місцем проживання журналіста провели обшуки, під час яких було вилучено оргтехніку для направлення на експертизу.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко ввів досить жорсткі заборони для місцевих ЗМІ після скандалу із затриманням журналіста Романа Протасевича.