RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Лукашенко заговорив про рейси "Бєлавіа" в Крим

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що Білорусь і Росія працюють над питанням про відкриття авіарейсів до анексованого Криму.

Про це повідомляє агентство БЕЛТА.

Лукашенко на нараді, у вівторок, 1 червня, коментуючи закриття авіасполучення з Україною, заявив, що громадяни Білорусі повинні мати можливість добиратися до анексованого Криму на відпочинок. Тому на зустрічі з Путіним в Сочі вони обговорювали питання про авіаперельоти на півострів.

"Україна закрила для нас небо. У нас є свій санаторій в Криму, в Місхорі, куди люди завжди їздили, літали. ...Зараз закрили небо. Я Путіну сказав: "Ти подумай, як нам потрапити в Крим. Не через Польщу ж ми полетимо: туди теж не пускають ", - зазначив Лукашенко.

Невизнаний президент Білорусі заявив, що питання про відкриття авіарейсів до Криму буде вивчене найближчим часом.

"Я думаю, тут не буде проблем, - додав Лукашенко. - Закрили небо - ну що ж, є і більш відкриті держави, через які ми завжди можемо потрапити в Крим".

Коментуючи наслідки припинення авіасполучення з Україною, Лукашенко заявив, що найважливішим питанням залишається економіка, а політичного підтексту в даному питання немає.

"Я хотів би поставити питання Зеленському: а при бажанні полетіти до Криму, мені як сьогодні? Тільки через Росію. Тому я тут абсолютно вільний і не переживаю. Вони влаштували цю тяганину, цю комбінацію на рівні провокації. Тому, напевно, з мене нічого не візьмеш, як і з усіх інших білорусів ", - додав Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ЄС не наважиться ввести заборону на транзит російського газу через Білорусь .