RU  UA

Путін, як крокодил, щелепи не розтискає: в Росії озвучили плани Кремля на "ДНР" і "ЛНР"

Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі вже виконали свою функцію, зупинивши активні військові дії, але служити для вирішення інших завдань більше не можуть.

Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф Live.

За його словами, завданням Мінських угод була зупинка військових операцій на Донбасі.

"Тобто зупинити справжню війну, в якій би брали участь танки, гармати, літаки і так далі. І тут треба було підписати будь-якій документ з тим, щоб просто припинити знищення людей тисячами і вигнання біженців мільйонами. Мінські угоди, за що їм низький уклін , вищезгадану задачу вирішили. Жоден інший завдання вони вирішувати не можуть", - вважає російський політолог.

Те, що зараз відбувається довкола домовленостей, досягнутих в Мінську, вважає Дмитро Орєшкін, нагадує "ритуальні танці".

"Путін, як крокодил, щелепи не розтискає. Тому повертати назад під управління Києва "ДНР" і "ЛНР" він жодною мірою не збирається. У той же час, він їх не збирається інкорпорувати до складу РФ, тому що це пов'язано з жахливою кількістю витрат: фінансових, дипломатичних і яких завгодно. Йому вигідно тримати це гниюче утворення формально в складі України з тим, щоб ситуацію визначав Кремль, а за розбиті горшки платила Україна", - описав ситуацію експерт.

Тому, на думку політолога, Мінські угоди вже стали вчорашнім днем.

"Вже зрозуміло, що Україна не буде проводити вибори, поки там російські війська, а Росія не буде виводити війська, тому що як тільки вона їх виведе, так "ДНР-ЛНР", як стигле яблуко, впадуть в козуб Києва. Тому ця ситуація буде висіти довго", - припустив Дмитро Орєшкін.

Детальніше про те, яке майбутнє чекає Мінські переговори щодо Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко впирається всіма кінцівками, але у Путіна вже є йому заміна - Дмитро Орєшкін