RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Коронавірус вдарив з новою силою: Росія побила антирекорд за кількістю смертей за півроку

У суботу, 26 червня, в Росії зафіксовано максимум смертей від нового штаму коронавірусу 2021 року, про що свідчить статистика оперативного штабу по боротьбі з поширенням COVID-19. За добу влада визнала смерть 619 хворих, це найвищий показник з 25 грудня.

Про це повідомляє російська служба радіо "Свобода".

Число нових виявлених випадків за день зросло на 21 665. В останній раз більше було наприкінці січня, коли спадав пік другої хвилі пандемії. Загальна кількість виявлених випадків, зафіксованих статистикою оперативного штабу, зросла до 5 430 753. Російська влада неодноразово констатувала, що кількість хворих може бути в рази більшою за офіційно зафіксований показник.

Смертність, за даними оперативного штабу, з початку пандемії склала 132 683. Демографи вважають цю оцінку заниженою в рази, це побічно визнавала і влада. Однак зміна цього показника може показувати динаміку розвитку пандемії в Росії.

Дані Росстату свідчать, що з початку пандемії і до травня 2021 року в Росії померло на 431 141 особи більше, аніж передбачалося статистикою. Більшу частину цих смертей можна віднести до жертв пандемії, впевнені демографи.

Тижнем раніше "Апостроф" повідомляв, що в російському Санкт-Петербурзі інфекційні відділення забиті коронавірусними хворими. Пацієнтів розміщують прямо на підлозі в коридорах.