RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Путін написав величезну статтю українською мовою про відносини РФ з Україною

Президент Російської Федерації Володимир Путін написав статтю про український та російській народи.

Відповідний матеріал був опублікований на офіційному сайті Кремля.

Стаття "про історичну єдність росіян і українців" опублікована в двох варіантах - українською та російською мовами.

Обсяг роботи авторства Путіна досяг майже 40 тисяч символів.

Російський президент починає статтю зі сказаних ним нещодавно слів про те, що "українці та росіяни - один народ, одне ціле".

При цьому він аргументує цю точку зору тим, що у наших народів завжди була нібито спільна історія. До неї він апелює у всіх частинах свого твору.

При цьому він підкреслює, що не зміг би охопити в статті весь період історії за останню тисячу років. У зв'язку з цим він виділив кілька ключових моментів.

Далі - пряма мова російського лідера:

"І росіяни, і українці, і білоруси - спадкоємці Київської Русі, яка була найбільшою державою Європи. Слов'янські та інші племена на величезному просторі - від Ладоги, Новгорода, Пскова до Києва та Чернігова - були об'єднані однією мовою (зараз ми називаємо її давньоруською), господарськими зв'язками, владою династії князів Рюриковичів. А після хрещення Русі - і однієї православною вірою. Духовний вибір Святого Володимира, який був і Новгородським, і Великим Київським князем, і сьогодні багато в чому визначає нашу спорідненість ... ".

На підставі цих доводів Путін висловив переконання, що Україна нібито може бути істинно суверенною лише в партнерстві з Російською Федерацією.

"Упевнений, що справжня суверенність України можлива лише в партнерстві з Росією. Наші духовні, людські, цивілізаційні зв'язки формувалися впродовж століть, сходять до тих же джерел, гартувалися спільними випробуваннями, досягненнями та перемогами. Наше спорідненість передається з покоління в покоління. Вона - в серцях, в пам'яті людей, що живуть в сучасних Росії та України, в кровних кайданах, які об'єднують мільйони наших сімей. Разом ми завжди були і будемо багаторазово сильніше і успішніше. Адже ми - один народ ", - переконаний Путін.

Раніше ми вже повідомляли про те, що Путін знову почав демонструвати бажання зміцнити "братні відносини" з українцями.