RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія знову перекидає війська до кордонів України: названа причина

До Білорусі прибувають перші російські військові ешелони з технікою та особовим складом. Вони візьмуть участь у спільних військово-навчальних маневрах "Захід-2021".

Про це повідомили на сайті Міністерства оборони Республіки Білорусь.

Спільні стратегічні навчання Російської Федерації та Білорусі "Захід - 2021" будуть проходити на полігонах обох країн з 10 по 16 вересня. У них будуть відпрацьовуватися можливості спільного застосування військових сил "для забезпечення безпеки союзної держави".

За словами багатьох експертів, ці навчання є одним з ключових заходів, які націлені на повне придушення самостійності Республіки Білорусь і її поглинання Російською Федерацією. У них також бачать небезпеку для України, про що заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Керівництво НАТО також заявило, що альянс буде стежити за цими маневрами. При цьому Москву та Мінськ закликали діяти передбачувано і прозоро.

Раніше Росія вже стягувала до українських кордонів величезну кількість військ. Тоді в ЄС підрахували їхню кількість і виявилося, що це найбільша група військ в історії - 150 тисяч "багнетів".