RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Лукашенко віддав частину президентських повноважень: що відбувається насправді

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко, який погрожує Європі початком третьої світової війни через економічні та політичні санкції, передав уряду і місцевим органам влади частину президентських функцій, що стосуються приватизації державної власності.

Про це повідомляє прес-служба Лукашенка.

Так, згідно з декретом №4 від 22 липня, в декрет №3 "Про приватизацію державної власності в Республіці Білорусь" вносяться коректування.

Згідно зі змінами, функції глави держави за погодженням емісії додаткових випусків акцій, створених в процесі приватизації відкритих акціонерних товариств, що переробляють сільськогосподарську продукцію, акції яких перебувають у власності Республіки Білорусь, передані уряду.

У разі ж, якщо акції зазначених ВАТ перебувають у власності адміністративно-територіальних одиниць, їх передають облвиконкомам і Мінському міськвиконкому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лукашенко затвердив поправки до закону "Про надзвичайний стан". Тепер при "масових заворушеннях" в Білорусі дозволено вводити режим надзвичайного стану, а для їх придушення використовувати збройні сили.