RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

З атомною субмариною РФ сталася НП біля берегів Данії: фото

Біля узбережжя Данії сталася НП з російською АПЛ "Орел". Підводний човен втратив хід і дрейфував зі швидкістю 1,5 вузла в бік датського берега.

Про це повідомило видання Deutsche Welle.

Інцидент трапився ще 30 липня під час переходу субмарини разом з кораблями супроводу з Санкт-Петербурга до Кольського півострова. На якийсь час атомохід "Орел" втратив хід у водах з пожвавленим рухом кораблів на сході від другого за величиною датського міста Орхус. Через це підводний човен почав дрейфувати в бік датського узбережжя.

До росіян підійшов данський сторожовий корабель "Діана" - один з трьох, які супроводжували субмарину. Екіпаж "Діани" запропонував їм свою допомогу, однак, ті "ввічливо відмовилися" з об'єктивних причин.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook данці назвали цю ситуацію "драматичною і захоплюючою".

Під час інциденту до човна підійшли також і російські кораблі супроводу. Вони підготували буксирне обладнання. Через деякий час екіпаж "Орла" зумів відновити тягу, і субмарина продовжила хід самостійно.

Тим часом в командуванні ВМФ російської Федерації все ще не прокоментували цей інцидент. Про причини втрати ходу АПЛ невідомо нічого.

Раніше ми також повідомляли про те, як в Росії стався дикий конфуз під час перевезення однієї з найпотужніших гармат в світі.