RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Навальний дав перше інтерв'ю з колонії: як його перетворюють на "нормального громадянина"

Більшу частину дня російський опозиціонер Олексій Навальний проводить в колонії за переглядом російського телебачення, що передбачено розпорядком дня.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті The New York Times, яке дав у письмовому вигляді.

"О 18 годині - головна частина програми перетворення злочинця на нормального громадянина - "патріотичне виховання". Ми дивимося фільми про Велику Вітчизняну війну. Або про те, як одного разу, років 40 тому, наші спортсмени розгромили американців або канадців. Саме о 18 годині кожного дня мені особливо чітко зрозуміла суть ідеології путінського режиму: підміна справжнього і майбутнього минулим", - написав він.

Також він зазначив, що не залучається до роботи. Загін Навального виявився нечисленним. На його думку, все зроблено для того, щоб він завжди знаходився на очах в адміністрації.

Російський опозиціонер підкреслив, що зона, в якій він знаходиться, спеціалізується на психологічному насильстві. У пенітенціарній установі не б'ють, але доводять до стану, коли людина, на яку тиснуть, сама готова "когось побити, вдарити, погрожувати".

"У нашому таборі жорстокість виражається як раз не в побитті та беззаконні, а в буквальному виконанні закону та інструкцій", - написав Навальний.

Він додав, що його здоров'я покращилося у порівнянні з весною, коли він оголошував голодовку з вимогою допустити цивільних лікарів. Крім того, його перестали будити ночами, перевіряючи на "схильність до втечі".

Раніше ми писали, що розслідувачі Bellingcat випадково встановили причетність ФСБ до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, якого в лютому 2021 року засудили до 3,5 років колонії.