RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пермський стрілок живий: фото, відео і нові подробиці про хлопця, який влаштував стрілянину в університеті

Вранці в понеділок, 20 вересня, в Росії, в Пермському державному університеті 18-річний Тимур Бекмансуров відкрив стрілянину, загинули вісім людей, 24 постраждали, 19 з них отримали вогнепальні поранення. Сам стрілок важко поранений при затриманні.

Хоча раніше ЗМІ повідомили, що Тимура Бекмансурова ліквідовано, він вижив, повідомляє Telegram-канал Mash.

"Пермський стрілок живий і перебуває в реанімації у вкрай важкому стані. За нашими даними, у нього вогнепальні поранення грудей і кінцівок. Зараз він без свідомості на ШВЛ", - йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, що студент легально придбав зброю, як пише "Інтерфакс", посилаючись на джерело в медичних колах регіону.

"Він в загальному порядку пройшов медобстеження, включаючи психіатра і нарколога, і отримав позитивний висновок на придбання мисливської рушниці", - сказало джерело.

Бекмансуров на уроці ОБЖ в школі знайомиться зі зброєю

Також повідомляється, що він використовував помпову рушницю економ-класу турецького виробництва.

Вранці до чергової частини поліції надійшло повідомлення про те, що на території Пермського університету чутні звуки пострілів, є загиблі і поранені. Першим на місце прибув екіпаж ДПС. Його співробітник увійшов в головний корпус і побачив озброєного хлопця. Той зробив кілька пострілів в його сторону. Інспектор вогнем поранив зловмисника, підбіг до нього і знешкодив, після чого став надавати йому першу допомогу.

Відео знешкодження Бекмансурова опублікував Telegram-канал LIFE SHOT, його можна подивитися за посиланням.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти знайшли сторінку Бекмансурова в соцмережах, де він розповідав, як готувався до масового вбивства.