RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Візитки Яроша закінчилися? У Росії ФСБ затримала "неонацистів", знайшла бомбу і портрет Бандери

Федеральна служба безпеки РФ влаштувала чергову показушну акцію, в ході якої затримала кілька осіб і звинуватила їх в неонацизмі та підготовці вибуху.

Про це повідомляє прес-служба силового відомства.

У столиці Башкирії - Уфі - було затримано п'ятьох учасників начебто як неонацистського угруповання. Це були хлопці 17-20 років, котрі нібито планували атаку на "один з об'єктів правоохоронних органів".

За версією слідства, 19-річний підозрюваний зумів залучити до незаконної діяльності чотирьох молодих людей від 17 до 20 років, навчив їх користуватися зброєю і виготовляти вибухові суміші.

Під час обшуку у затриманих нібито знайшли готову до застосування саморобну бомбу, вибухову речовину, компоненти для її синтезу і відповідні інструкції, дев'ять одиниць холодної зброї.

У ФСБ розповіли, що у затриманих знайшли портрети ватажків Третього рейху, а також лідера і організатора українського націоналістичного руху на Західній Україні Степана Бандери.

Нагадаємо, це вже не перший раз, коли ФСБ затримує якихось "неонацистів". У липні 2021 в Бєлгородській області вона сфабрикувала справу про прибічників нібито української неонацистської організації МКУ.