RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Москві закотили істерику після рішення головкому ВСУ бити окупантів всією зброєю

У Росії, у відповідь на заяву головкому ВСУ про дозвіл на використання на Донбасі всіх наявних типів озброєння, закотили справжню істерику і поскаржилися на ОБСЄ.

Зокрема, постпред Російської Федерації у тристоронній контактній групі Борис Гризлов звинуватив Україну в порушеннях режиму припинення вогню. Його процитувало російське видання РИА "Новости".

Крім цього, він поскаржився на місію ОБСЄ. Його претензії полягають у тому, що координатор від ОБСЄ Мікко Кіннунен нібито жодного разу не звернувся до жодної зі сторін із закликом про досягнення конкретних домовленостей щодо ситуації на лінії розмежування.

Також, на думку Гризлова, подібні заяви з боку військового керівництва можуть розцінюватися як спроба України вийти з домовленостей щодо заходів посилення режиму припинення вогню.

При цьому обстріл проросійськими бойовиками позицій ЗСУ фіксується щодня. Люди продовжують гинути та отримувати поранення. І це стосується не лише військовослужбовців, а й мирних жителів на лінії розмежування.

Подібні звинувачення не обґрунтовані, оскільки вже багаторазово підтверджувалося, що українські військові ведуть вогонь по ворогові лише у відповідь на провокації з його боку.

Нагадаємо, що днями ВСУ на Донбасі змусили окупантів замовкнути.