RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На шахті в Росії пролунав вибух: багато загиблих, десятки людей залишаються у пастці

25 листопада на вугільній шахті "Листяжна" в Кемеровській області внаслідок задимлення загинули 11 гірників, ще кілька десятків постраждали.

Про це повідомляє ТАРС.

Відомо, що задимлення трапилося на глибині близько 250 метрів. Попередньо причиною стало загоряння вугільного пилу. За офіційною версією вибуху не було.

Загалом під час задимлення у шахті перебували 285 людей, 11 із них загинули, ще 45 постраждали. Четверо постраждалих перебувають у тяжкому стані.

Крім того, під землею перебувають ще 36 гірників. У зниклих шахтарів вже закінчився час дії саморятувальників, за допомогою яких вони могли дихати. Пошуково-рятувальна операція припинена. Шанси знайти шахтарів живими мізерно малі.

"Я тільки заступив на зміну, метрів 600 спустився, і стався хлопок. Пил стовпом, дихати нічим. Я почав задихатися. Якби у мене саморятівник не спрацював, я б там так і залишився. У попередні зміни бувало таке, що відчували запах газу. За технікою безпеки не належить працювати при запахі газу. Але начальники наполягали на тому, щоб ми працювали. Якщо не влаштовує - йди і звільняйся", - розповів один зі свідків подій.

Інший очевидець також додав: "Ми були першою зміною, заступили о 9:00. Спустилися, пройшли метрів 400 і відчули запах гару. Різко стало неможливо дихати. Включили саморятівники і вийшли. Повідомили диспетчеру".

Раніше ми писали, що в Росії вибухнув металургійний комбінат.