RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Протести у Казахстані: експерт назвав багаторічну проблему країни

Український експерт з міжнародної політики та Близького Сходу Ілля Куса заявив, що протести нашаровують давню проблему Казахстану - політичний клан, який для нього характерний, і боротьбу різних груп еліт. Зараз може йтися про боротьбу між командою нового президента Токаєва та командою екс-президента Назарбаєва.

Про це він розповів у ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

За словами Куси, у Казахстані соціально-економічна нерівність дуже сильно відчувалася, тому що значна частина людей вважала себе бідними і почувалася бідно. На їхню думку, це несправедливо, що в багатій нафтою та газом країні багато мешканців живуть дуже скромно.

"Те, що приводом для протестів стало підвищення ціни на газ - не дивно. Але зараз, на мій погляд, у цій ситуації зовнішній фактор відіграє мінімальну роль, поки що. Тут більше внутрішньої політики, тому що на всі ці протести також розшаровується багаторічна проблема Казахстану — політична клановість, яка для нього характерна, і боротьба різних груп еліт. Тут зараз може йтися про боротьбу між, наприклад, командою нового президента Токаєва та командою екс-президента Назарбаєва на тлі протестів, що охопили зараз, зокрема, Алмати", - зазначає Куса.

Більше читайте на сайті "Апострофа": Протести в Казахстані: кому це вигідно і чи втрутиться Росія