RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Голодують і сплять на брудній підлозі: на кордоні з Україною застрягла сотня російських солдатів

У районі села Весела Лопань Білгородської області, за 15 кілометрів від кордону з Україною, п'ять діб голодує близько сотні російських солдатів, яких могли готувати до вторгнення до нашої країни.

Про це повідомляє російська Асоціація зі сприяння захисту прав військовослужбовців та призовників - "Комітет солдатських матерів".

Місцеві жителі повідомили, що на залізничному вокзалі станції Долбіно знаходиться понад 100 військовослужбовців – контрактників і строковиків – з 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії, постійне місце дислокації якої – Підмосков'я.

Хлопці живуть на вокзалі п'ять днів, харчуються за власний кошт. У когось гроші вже закінчилися, а сухпайків у вічі ніхто не бачив. Коли буде відправка, теж невідомо, повідомляє Комітет солдатських матерів.

Селяни опублікували фото, на яких видно, що військові скучені в маленькому приміщенні, як оселедці у банці. Спати доводиться покотом на брудній підлозі. Хтось мусить сушити промоклу форму на батареї. Натяків на їжу взагалі не видно. Води також нема. Ні питної, ні щоб помити руки, йдеться у повідомленні.

Пізніше у штабі заявили, що солдатів відправили до пункту призначення. Проте місцеві жителі викрили військове командування у брехні, оскільки частина контрактників в строковиків залишилися на місці.

Більше того, посадовці вишикували хлопців і сфотографували з порожніми коробками сухпайків. АКСМ чекає відповіді на запитання: це були їхні особисті сухпайки і вони їх з'їли, або звідки взялися ці коробки, цікавляться в Асоціації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в США стверджують, що є ймовірність перебування російських військових в Україні та біля її кордонів у розмірі від 169 тисяч до 190 тисяч чоловік - такої сили не було з Другої Світової війни.