RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Не будьте Росією": Зеленський звернувся до білорусів через війну в Україні

Президент України Володимир Зеленський опублікував новий відеозвернення - цього разу він був адресований громадянам Білорусі, яка де-факто стала співучасницею російської агресії проти України.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Президент зазначив, що минула ніч в Україні була жорстокою, знову були обстріли, бомбардування житлових кварталів та цивільної інфраструктури. Він також згадав про референдум у Білорусі, що був призначений на 27 лютого.

"Сьогодні всіх вас (білорусів, - "Апостроф".) кличуть на виборчі дільниці, щоб проголосувати на референдумі. Це могло б виглядати як звичайний політичний процес, але зараз уже точно не може бути нічого звичайного. Зараз ухвалюється рішення зовсім іншого рівня" , – сказав Зеленський.

Очільник держави розповів, яким чином російські окупанти "не стріляють" по цивільних об'єктах.

"На сьогодні немає жодного об'єкта в країні, який окупанти не вважали ви для себе допустимою метою. Вони воюють проти всіх, проти всього живого - дитячих садків, житлових будинків і навіть проти машин швидкої допомоги. Вони застосовують реактивну артилерію, ракети проти цілих міських районів, у яких немає і ніколи не було жодної військової інфраструктури. війні, яка йде зараз, ви з нами не на одному боці" , - сказав Зеленський.

Він також додав, що війська Російської Федерації запускають ракети убік України з території Білорусі.

"Все це - теж де-факто референдум для вас. Ви вирішуєте, хто ви, ви вирішуєте, ким бути і як ви будете дивитися в очі своїм дітям, як ви будете дивитися в очі один одному, своїм сусідам. А ми - ваші сусіди . Ми ваші сусіди. Будьте Білоруссю, а не Росією", - додав президент.

Раніше ми повідомляли, що президент Франції Еммануель Макрон зажадав у нелегітимного глави Білорусі Олександра Лукашенка вжити заходів до "швидшого виведення російських військ зі своєї землі", які вторглися в Україну.