RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Білорусі морги забиті чеченцями, убитими на війні в Україні: відео

У білоруському місті Мозир на Гомельщині морги переповнені трупами чеченських військових.

Про це заявила представниця білоруської опозиції Ганна Красуліна у прямому етері телеканалу "Україна 24", посилаючись на отриману оперативну інформацію.

За словами Ганни Красуліної, моргам дали вказівку на тривале зберігання тіл етнічних чеченців. Таку вказівку представниця опозиції Білорусі вважає отримали, щоб у Чечні не дізналися про реальні втрати Збройних сил Російської Федерації.

"Знаємо, що у Мозирі забито всі морги. Причому там етнічні чеченці. І знаємо, за оперативною інформацією, що їм доручено на тривале зберігання ці трупи агресора покласти. Це означає що вони бояться відправляти "вантаж 200" до Чечні. Ми не дамо приховати це російській пропаганді, що вони гинуть масово на території країни, куди їх ніхто не запрошував, і вони мають повернутись до себе додому", - повідомила вона.

Раніше ми писали, що в мережі з'явилося відео зі зверненням українського добровольця Сергія Коротких (позивний – "Боцман") до чеченських бойовиків Рамзана Кадирова, які напередодні пообіцяли прибути до складу російських військ на територію України. У своїй промові він нагадав "кадировцям" про те, що вони зовні відрізняються від слов'ян, а значить їх буде легше розрізняти в прицілі.