RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Я не піду вбивати братів": у Росії хлопець спалив військкомат, щоб не їхати на війну в Україну, відео

У Луховицях, що в Московській області РФ, чоловік спалив військкомат, щоб не воювати з Україною.

Про це повідомив один із російських Telegram-каналів.

За попередніми даними, прихильник антипутинської опозиції розмалював двері будівлі в кольори українського прапора і написав: "Я не вбиватиму братів", після чого кинув у вікна військкома коктейль Молотова.

За допомогою пожежі він намагався знищити архів із особистими даними резервістів-призовників, яких можуть надіслати на війну з Україною.

Свій вчинок він пояснив тим, що не має бажання виконувати злочинні накази Путіна. Він сподівається, що це запобігатиме невиправданому кровопролиттю серед своїх однокласників та друзів.

При цьому він закликав своїх співгромадян боротися з владою такими самими методами, оскільки вуличні протести не призводять до бажаного результату.

"Вважаю, що це треба поширити. Українці знатимуть, що в росії за них б'ються, не всі бояться і не всім байдуже. Наші протестувальники мають надихнутись і діяти рішучіше", - зазначив бунтівник у своєму анонімному повідомленні.


На його думку, подібні акції можуть зламати дух російської армії ще сильніше.

Раніше ми також повідомляли про те, що днями тисячі росіян вийшли на вулиці Москви та Санкт-Петербурга на антивоєнні мітинги на підтримку України яку продовжують обстрілювати війська РФ.