RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Дефолт дедалі ближче: Росію знизили у рейтингу S&P

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг Росії із "ССС-" до "СС".

Про це повідомляє Reuters.

Після того, як Росія поінформувала про труднощі з виплатою боргу за єврооблігаціями 2023 та 2043 років, номінованими у доларах, було ухвалено рішення знизити рейтинг.

Неможливість РФ сплатити платежі пов'язана з міжнародними санкціями, вжитими країнами заходу у зв'язку з цинічним вторгненням Росії в Україну. Так, санкції скоротили доступні валютні резерви країни та обмежили її доступ до світової фінансової системи.

"Хоча публічні заяви Мінфіну Росії свідчать, що уряд зараз намагається перевести виплати власникам облігацій, ми вважаємо, що виплати з обслуговування боргу за російськими єврооблігаціями, які мають сплатити протягом найближчих кількох тижнів, можуть зіткнутися з подібними технічними труднощами", - йдеться у повідомленні.

Рейтинг СС означає високу вразливість країни, що передбачає дефолт уже зовсім скоро – від дефолтного рейтингу Росію відокремлює лише одне місце.

Fitch і Moody's також висловили занепокоєння щодо можливості Росії виконати свої боргові зобов'язання, коли раніше у березні знизили рейтинг країни на кілька ступенів.

Наступні виплати щодо російського боргу заплановані на 4 квітня.

Раніше ми писали, що ринок Росії залишили найбільші компанії.