RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Тепер Путіна можна розстріляти? Соратники Жириновського хочуть повернути в Росії смертну кару

Соратники Володимира Жириновського з очолюваної ним політичної партії "ЛДПР" мають намір винести ініціативу про проведення в РФ референдуму стосовно повернення смертної кари в Россії як вищого ступеня покарання.

Про це повідомив Telegram-канал "Обережно, новини".

Так, члени партії "ЛДПР" пропонують повернути найвищу міру покарання у разі найтяжчих злочинів. У тому числі корупції в особливо великих розмірах, згвалтування дітей, вбивство у особливо витонченої формі, тероризм.

Проведення такого референдуму стало можливим після виключення РФ із Ради Європи та ЄСПЛ. Раніше саме членство в цих організаціях зобов'язало Москву дотримуватися мораторію на страту.

"Громадяни Росії цілком зрілі, щоб самостійно ухвалити це важливе рішення. Росія залишає Раду Європи, а значить скидає з себе пута чужих нам цінностей і правил", - сказано в заяві партії .

Слід гадати, що з особливо тяжких злочинів мають бути не тільки вище перелічені, а й військові злочини. Таким чином, теоретично, завдяки цьому росіяни могли б стратити Путіна.

Раніше ми також повідомляли про те, що Президент США Байден застосовує дедалі жорсткіші епітети щодо російського "колеги" Володимира Путіна, називаючи його злочинцем та головорізом.