RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Економіка РФ йде на дно: список західних санкцій за останню добу

Санкції проти Росії через те, що вона розпочала війну проти України, щодня посилюються, багато закордонних компаній вже повністю відмовились від постачання своїх товарів та послуг на російському ринку. Це нищить економіку Росії все більше. За останню добу, 22 березня, ще декілька світових великих компаній оголосили байкот російським споживачам.

Про це повідомляє Мінцифра на своєму каналі у Telegram.

Зокрема, Google вже почав вивозити працівників із московського офісу, а американський стрімінговий сервіс фільмів та серіалів Netflix став недоступним громадянам Росії у Google Play та App Store. Також зупиняє свої інвестиції у Росію та можливість робити покупки онлайн для незареєстрованих покупців провідна шведсько-швейцарська косметична компанія Oriflame.

Іноземні компанії продовжують відмовлятись від російської нафти - черга за французькою нафтогазовою компанію TotalEnergies, яка вже оголосила про зупинення своєї діяльності на території РФ.

Санкції торкнулися й сталі - найбільший її виробник в Європі ArcelorMittal SA вже вилучив усі російські товари зі свого ланцюга постачань.

Японія також активно долучається до бойкотування російського ринку. Так, виробник електроніки Sharp оголосив припинення відвантаження товару на територію РФ, а японська електротехнічна велика корпорація NEC перестала оформлювати нові замовлення на свої товари і послуги для Росії.

Нагадаємо, у США розпочали роботу над тим, щоб заблокувати золоті резерви Російської Федерації.