RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Приховують від народу правду: у Росії заблокували Google News

З метою обмежити доступ до реальної інформації про звірства, що творяться в Україні за наказом Путіна, в Росії обмежили доступ до Google News.

Про це повідомляє прес-служба Роскомнагляду.

Зазначається, що за наказом Роскомнагляду сервіс Google News був заблокований в РФ через те, що він нібито дає доступ до матеріалів з фейками про "військову спецоперацію" в Україні.

"Згаданий американський новинний інтернет-ресурс забезпечував доступ до численних публікацій та матеріалів, що містять недостовірну суспільно значущу інформацію про перебіг спеціальної військової операції на території України", - йдеться у повідомленні.

Доступ до Google News був обмежений на підставі вимог Генпрокуратури РФ. Вони називають новини західних ЗМІ хибними, а медіа РФ зобов'язали при висвітленні бойових дій посилатися лише на повідомлення Міноборони РФ і не називати спецоперацію в Україні нападом, вторгненням або оголошенням війни. Більше того, після початку війни в Україні Держдума ухвалила закон про кримінальну та адміністративну відповідальність за поширення "хибної інформації" про використання Збройних сил РФ за кордоном.

Також варто зазначити, що на підставі вимог Генпрокуратури в Росії було заблоковано понад 750 ресурсів, у тому числі багато незалежних ЗМІ.

Раніше ми писали про наслідки блокування Google Pay у Росії показали на відео.