RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Поява Шойгу перед народом: що не так з оприлюдненим Кремлем відео

У Кремлі вирішили спростувати чутки про зникнення міністра оборони РФ Сергія Шойгу, і навіть його можливу передчасну кончину внаслідок вбивства або якоїсь хвороби. З цією метою російські пропагандисти показали ролик засідання Ради безпеки Росії за участю президента Путіна та самого Шойгу.

Але на опублікованому відео видно, що воно є фейком, повідомляє видання OBOZREVATEL.

Так, оприлюднене відео триває лише 30 секунд. При цьому звукова доріжка у ньому відсутня. На екрані перед Путіним виведені члени Радбезу РФ. Ймовірно, у верхньому лівому кутку знаходиться і сам Шойгу. На останній секунді відео можна помітити, що у вікні з трансляцією Шойгу відбувається затемнення екрану, після чого він нібито зникає з наради.

Ще одна проблема також полягає в останніх секундах ролика. Там чітко видно, що вони повністю відповідають першим секундам ролика. Це вказує на явний і бездарний монтаж, який навіть не намагалися приховати і зробити якісніше.

Варто зазначити, що заради цього фрагмента пропагандистські канали РФ навіть перервали власні ефіри.

Нагадаємо, що голова Міноборони РФ Сергій Шойгу не з'являвся на публіці ще з 11 березня. Почали з'являтися чутки, що він має проблеми із серцем. Також навіть подейкують, що Путін "усунув" Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова, який теж зник.

Тим часом західні ЗМІ стверджують, що Шойгу та Герасимов уже багато днів не відповідають на дзвінки з Пентагону.

Раніше ми також повідомляли про те, що з'явилися влучні фотожаби на "зниклого" главу Міноборони РФ.