RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Ніякого "Нагірного Карабаху" немає: Азербайджан посміявся над Міноборони РФ

Міністерство оборони Азербайджану прокоментувало ситуацію в Нагірному Карабаху та потролило російських фашистів із Міноборони РФ.

Прес-реліз було опубліковано прес-службою азербайджанського силового відомства.

Повідомляється, що 25 березня відбулася телефонна розмова між міністрами оборони двох країн, під час якої Сергій Шойгу засудив ситуацію на тимчасово окупованих територіях Азербайджану, де дислокується російський військовий контингент.

26 березня вірменські солдати спробували влаштувати диверсію проти підрозділів Азербайджанської армії, а після відкриття вогню - відступили на свої колишні позиції. Офіційний Баку нагадує про свою прихильність до тристоронньої заяви від 10 листопада 2020 року про мирне врегулювання конфлікту.

У Міноборони Азербайджану зазначають, що Вірменія досі не виконала своїх зобов'язань і не вивела військовослужбовців із окупованих територій. Більше того, азербайджанське силове відомство потролило Москву і нагадало, що жодного Нагірного Карабаху не існує, про "долю" якого так переживає Росія.

"На території Азербайджану немає адміністративно-територіальної одиниці під назвою "Нагірний Карабах". Назва села, згадуваного в заяві, не Фурух, а Фаррух. Враховуючи вищевикладене Міноборони Республіки закликає Міноборони РФ відповідно до положень тристоронньої заяви забезпечити повне виведення залишків вірменської армії та вірменських збройних формувань з визнаних міжнародним співтовариством територій Азербайджану, не подавати у перекрученій формі пересування збройних сил Азербайджану в межах суверенних територій нашої країни, не використовувати вираз "Нагірний Карабах" та правильно вказувати назву територій Азербайджану", - йдеться у прес-релізі міністерства.

Раніше ми розповідали, що армія Азербайджану пішла у наступ на території Нагірного Карабаху.