RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Відомстили" за санкції: ФСБ у Москві влаштувала наліт на виробника розкішного годинника

Росіяни мародерствують не лише в Україні, обкрадаючи будинки мирних жителів, - правоохоронні органи РФ також "крадуть" швейцарські годинники, щоб помститися виробнику за санкції на підтримку нашої країни.

Про конфіскацію в Москві годинників Audemars Piguet на кілька мільйонів євро повідомляється у виданні bfmtv.

Зазначається, що обшук приміщення місцевої дочірньої компанії швейцарського виробника годинників класу люкс Audemars Piguet відбувся у вівторок, 22 березня агентами ФСБ. За офіційною версією, аксесуари конфісковані за, буцімто, митні правопорушення, проте в МЗС Швейцарії вважають, що це "репресивний захід" у відповідь на санкції.

Варто зазначити, що Швейцарія деякий час намагалася зберігати нейтралітет у своїй політиці, проте все ж таки підтримала низку санкцій багатьох країн Європи проти Росії. Так, країна заморозила кошти російських олігархів, які входять до списку санкцій ЄС, приблизно на 5,75 мільярда швейцарських франків. Крім того, за п'ять днів до обшуку уряд Швейцарії посилив санкції та заборонив експорт товарів розкоші до Росії. Швейцарський виробник годинника Audemars Piguet також оголосив, що зупинить експорт до Росії і призупинить роздрібну торгівлю там.

Компанія Audemars Piguet, заснована в 1875 році, є одним з останніх великих незалежних швейцарських виробників годинників, яку часто називають поряд з Rolex і Patek Philippe.

Раніше ми писали, що в Україні вигадали оригінальне покарання для компаній-спонсорів війни.