RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Путін шукає винних у провалі бліцкригу в Україні: хто може стати крайнім

Лідер фашистської Росії Володимир Путін почав шукати винних у своєму найближчому оточенні, на кого б він зміг "звалити все" за провали в ході агресії проти України.

Про це повідомив на своїй сторінці в Telegram журналіст Ігор Соловей.

За словами Солов'я, Путін готує відставку Сергія Шойгу та Олександра Бортникова з посад глав військового відомства та ФСБ відповідно. Кремлівський диктатор вважає їх винними в тому, що ніхто з них не зміг реалізувати бліцкриг в Україні через неправильну оцінку розвідувальної інформації, слабку роботу "агентів впливу", недооцінку міцності ЗСУ та неналежну підготовку російської армії.

Крім того, за даними Солов'я, ФСБ планує завдати удару по командувачу військ Росгвардії Віктору Золотову, колишньому охоронцю Путіна. Водночас секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев виступає за продовження війни проти України та намагається узурпувати владу навколо себе.

Також Соловей повідомив, що екс-президент і прем'єр-міністр, нині – заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, розуміючи неминучий крах російської економіки, готується до втечі з Росії. Його дружина Світлана регулярно літає своїм літаком у Дубаї, куди вивозить капітали та накопичене майно.

Але і це не все – ФСБ незадоволена лояльним до Кремля лідером Чечні Рамзаном Кадировим. Соловей зазначає, що саме ця спецслужба ініціювала відправлення бойовиків до України, розуміючи низький рівень їхньої підготовки до воєнних дій.

"У ФСБ розраховують на втрати найбільш підготовлених його бійців. Це також підтверджується недавніми боями під Києвом, де чеченці зазнали втрат. Крім того, під час одного з боїв російські військові цілеспрямовано розстріляли кадирівських бойовиків на одній із позицій", - пише Соловей.

Раніше ми повідомляли, що Путін ще в лютому поточного року замінив близько 1000 співробітників з-поміж свого особистого оточення - сюди потрапили кухарі, охоронці та прислуга. Це зумовлено тим, що господар Кремля панічно боїться змови та свого вбивства.