RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Втрати приховують, а живим обіцяють золоті гори: як у Росії заманюють на війну до України

Серед військовослужбовців російської окупаційної армії зростає кількість "відмовників" (тих, хто відмовляється їхати воювати з Україною), - водночас командування приховує реальну цифру втрат своїх військових, але продовжує обманним шляхом відправляти "гарматне м'ясо" на війну в чужу державу. .

Про це повідомило у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними української розвідки, із "відмовниками" проводять "профілактичну бесіду" заступники командирів підрозділів з військово-політичної роботи, а також співробітники ФСБ. У разі відмови вони загрожують "відмовникам" розправою із членами їхніх сімей.

Крім того, в армії окупантів використовуються "специфічні" способи переконання їхати на війну з Україною. Зокрема, обіцяна виплата за поранення чи контузію у сумі 3 мільйона рублів здійснюється лише у разі повернення військовослужбовця до підрозділу для подальшої участі у бойових діях

В іншому разі у російських військових виникають критичні проблеми з оформленням документів, отриманням медичної допомоги та оформленням відповідних довідок та висновків медичних комісій.

Але й це не все: російське командування мовчить про реальну кількість втрат своїх військ в Україні. Їхні тіла скупчуються в моргах населених пунктів Ростовської області - багато хто перебуває в моргах вже більше місяця.

Раніше у соцмережах з'явилося повідомлення про прощання з капітаном російського військового судна Олександром Чирвою, який помер від ран, отриманих у бою з українськими військовослужбовцями.