RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Renault позбавиться російського тягаря: "АвтоВАЗ" пустять з молотка і залишать три моделі

Французький автомобільний концерн Renault готує до продажу російську автомобільну компанію "АвтоВАЗ", яка є дочірньою компанією в рамках Renault Group.

Про це повідомила " Газета.Ru".

Зазначається, що вже у травні поточного року французька компанія переведе більшу частину іноземного керівного складу із Тольятті до Москви. Звідти експати (резиденти, які живуть у країні, громадянами якої вони не є – "Апостроф") – іноземні працівники – вже не повернуться.

За даними журналістів, французька сторона почала готуватися до продажу російським власникам. У списку потенційних претендентів називаються дочірнє підрозділ "Ростеху", а також структури Мінпромторгу РФ.

У той же час, незалежний експерт з автопрому Сергій Бургазлієв повідомив, що якщо французи ухвалять рішення піти і розірвати при цьому ланцюжки поставок комплектуючих, то на АвтоВАЗі будуть виробляти тільки три автомобілі - Lada: Granta, Niva і Lada Vesta.

Раніше ми повідомляли, що компанія Renault оголосила про припинення своєї діяльності на території Росії через агресивну війну проти України.