RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Естонії затримали судно з 3,5 тоннами кокаїну, який везли до Росії: фото "улову"

В Естонії затримали партію кокаїну з Еквадору на півмільярда євро, яка призначалася для Росії.

Про це повідомив сайт ERR.EE.

У порту Мууга на північному сході Естонії було затримано 72 чорні мішки - їх перевозили в рефрижераторних контейнерах, за документами в них перевозили банани з Еквадору.

Під час перевірки співробітники слідчого відділу Податково-митного департаменту Естонської Республіки виявили понад три тисячі пачок із твердим порошком білого кольору: вони були упаковані в плівку та заклеєні клейкою стрічкою.

Усього було виявлено понад три тисячі пачок. Експрес тест порошку дав позитивний результат на кокаїн.

До розслідування підключилися співробітники поліції Голландії, митниці Фінляндії та представника Європолу. За даними правоохоронних органів, роздрібна вартість кокаїну оцінюється приблизно у півмільярда євро.

Наголошується, що контрабандний товар було виявлено на судні Milan Express ще 21 березня після відповідних сигналів від фінських та голландських правоохоронців. Корабель 5 березня вийшов із Роттердама: країною призначення більшої частини контейнерів було вказано Росія.

Нагадаємо, на початку лютого 2022 року в Лівії на пляжі було виявлено велику партію наркотичних речовин. На упаковках з гашишем було зображено фотографію президента Росії Володимира Путіна.