RU  UA

Далекі від реальності: політолог розповів, у що сьогодні вірять росіяни

Російська пропаганда ллється настільки стрімким потоком, що в росії всерйоз переконані, що путін воює з НАТО, а війну розпочала Україна чи сам Альянс. Незважаючи на те, що заяви російських чиновників та володимира Путіна далекі від реальності, росіяни продовжують їм вірити.

Про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін в ефірі Апостроф TV.

"Вони вже всерйоз вірять, що путін воює з НАТО. Вони серйозно вірять, що не путін почав війну, а Україна чи НАТО те саме почало. Тому що йде такий могутній потік цього бурхливого помийного відра, що треба бути достатньо, скажімо, кваліфікованою людиною, щоб збудувати скло, світлофільтр і це просто відкидати", - пояснив політолог.

За словами Орєшкіна, не варто сприймати серйозно заяви міністра закордонних справ росії лаврова. Більше того, навіть слова путіна останнім часом далекі від об'єктивної реальності.

"Не звертайте уваги на те, що каже лавров. Він же давно привчив до того, що його слова нічого не означають. Не звертайте уваги на те, що говорить марія захарова - голова міністерства закордонних справ, що говорить. Навіть те, що путін говорить, вже відношення до реальності дуже непряме має. Хоча, начебто, йому за статусом необхідно слова обережненько обирати", - додав Орєшкін.