RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Зрадили своїх товаришів: у російській армії ставлять "дошки ганьби"

Дошки "ганьби" і "пошани" встановили в одному з польових таборів ЗС РФ поблизу українського кордону. На одному зі стендів планується вивішувати фото відмовників, на яких і раніше чинили психологічний тиск.

Фото опублікував аналітик розслідувальної групи Conflict Intelligence Team Руслан Левієв у своєму Twitter-акаунті.

На першому стенді написано: "Вони зрадили своїх товаришів, втікши з поля бою". На другому: "Вони героїчно виконують завдання, захищаючи свою Батьківщину".

“Польовий табір російських військ на кордоні з Україною. Буквально таки картина "Погана / хороша людина". На першому стенді висітимуть портрети тих, хто відмовляється йти воювати проти України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з військовослужбовцями, які відмовилися воювати в Україні, проводять бесіди політруки та співробітники ФСБ. Людей переконують взяти участь в агресивних діях проти нашої країни, погрожуючи розправами над родичами.

Також ми розповідали, що у РФ у особисті справи та військові квитки військовослужбовців, які відмовилися брати участь у бойових діях на території України, ставлять особливий "червоний" штамп. У штампі написано: “Схильний до зради, брехні та обману. Відмовився від участі у спеціальній військовій операції на території ЛНР, ДНР та України”.