RU  UA

Путін розколить еліти: російський політик пояснив, чого чекати 9 травня

Можливе оголошення про приєднання "ЛНР" та "ДНР" до Росії під час виступу президента володимира путіна 9 травня може викликати серйозний розкол усередині російської еліти. Це спричинить різку зміну ставлення олігархів до президента Росії.

Про це заявив російський опозиційний політик Дмитро Гудков у ефірі Апостроф TV.

"Ніякої вигоди тут бути не може. Ніякого хорошого результату для путіна вже просто немає. Все, що він 9 травня зможе зобразити - це спроба зберегти хорошу міну при поганій грі. Приєднання "ЛНР" і "ДНР" в Росії мало хто оцінить. Розумієте, коли російська пропаганда протягом року розповідала, що ми захопимо Київ, поставимо своїх людей, переможемо НАТО та проведемо парад у центрі столиці України, це згодовували глядачам зомбоящика... А потім сказати: ну, Київ не вийшло, Одесу не вийшло, Харків не вийшло – ось вам "ДНР-ЛНР". Вони нікому не потрібні. Більше того, це абсолютно збиткова історія. Потрібно утримувати зруйновані міста, села в умовах, коли і так країна наближається до катастрофи", - пояснив політик.

За словами Гудкова, приєднання квазіреспублік може викликати серйозний розкол усередині російської еліти.

"Тобто це просто спроба хоч щось пред'явити. Але мені здається, якщо путін пред'явить "ЛНР" і "ДНР", то це спровокує серйозний розкол усередині еліти, невдоволення якої вже зріє. Тому що просто уявіть, скільки підприємців втратило скільки грошей. Я навіть подивився на список Forbes учора. Так от наші фігуранти списку Forbes на всіх втратили 42% від усіх своїх капіталів. 42% - це майже половина", - додав опозиціонер.

За час агресії російські олігархи втратили десятки мільярдів доларів. Коли всі зрозуміють, навіщо все це було, серед еліт різко зміниться ставлення до путіна.

"Як мінімум, третину грошей великі олігархи втратили. А це десятки мільярдів доларів. Заради чого? Щоб приєднати "ДНР-ЛНР"? Щоб потрапити під санкції? Щоб ваші рахунки заарештували по всьому світу, а ваших дітей, які навчаються у західних вишах, повернули в росію? Ось заради цього він приєднав "ДНР-ЛНР"?" - резюмував Гудков.