RU  UA

Більше не звільняють: політолог пояснив зміну в риториці Путіна щодо України

Військові злочини російських окупантів в Україні повністю зруйнували міф про "братні народи", яким послуговувався володимир путін під час оголошення війни. Через це в риториці кремля "спецоперація з денацифікації" перетворилася на "превентивну війну".

Про це заявив політолог Володимир Фесенко в ефірі Апостроф TV.

"Путін руйнує все, що тільки можна руйнувати. Зокрема, я думаю, що він цього ще не розуміє, він руйнує власні міфи про Україну. Фактично він зруйнував навіть залишки якихось відносно сусідських відносин між двома країнами. Казати зараз про "братні народи" просто аморально після того, що відбулося. І все це заслуга путіна. В цьому сенсі путін зробив якраз прямо протилежне тому, про що він казав, коли оголошував цю війну", – пояснив політолог.

За словами експерта, через це в росії змінили мету нападу на Україну. У кремлі нині заявляють, що якби не ця "превентивна війна", Україна і Захід напали б на росію.

"Тому вони і не кажуть зараз про те, що це звільнення України і так далі. Навіть про денацифікацію не кажуть. Вони виправдовуються – у путіна це пролунало в його промові – зовсім іншим, що це нібито була превентивна війна. Якщо б росія не почала цю так звану "спецоперацію", тоді б Захід і Україна напала на росію. До речі, саме цей аргумент використовував Гітлер, коли нападав на Радянський Союз. Він саме цей аргумент використовував. Тож це ще одне підтвердження, що путін – це Гітлер сьогоднення", – наголосив Фесенко.