RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росіяни залишаться без McDonald's: компанія йде з ринку

Найкрупніша у світі американська мережа ресторанів швидкого харчування " McDonald's" оголосила про остаточний вихід з ринку Росії.

Про це повідомив Y ahoo Finance з посиланням на заяву компанії.

Компанія пропрацювала на російському ринку більше 30 років – перший ресторан був відкритий у Москві ще за рік до розпаду Радянського Союзу, 31 січня 1990 року. На той момент він вважався великим не лише в СРСР, а згодом – на пострадянському просторі, а й у всьому світі.

Тепер же, через гуманітарну кризу, яка була викликана внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, компанія вирішила закрити мережу в Росії та продати бізнес.

" Продовження володіння бізнесом у Росії більше не є життєздатним і не відповідає цінностям McDonald's", - йдеться у заяві компанії. До закриття угоди McDonald's продовжить платити зарплату працівникам, а також забезпечить їхнє працевлаштування новим власником мережі.

Повідомляється, що 62 тисячі громадян РФ працевлаштовані в McDonald's.

Нагадаємо, з першого дня війни по всій Україні припинила роботу мережа McDonald's, проте співробітники продовжують отримувати зарплату. Ресторани мережі залишаться закритими до кінця війни.