RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Москві почався саміт ОДКБ: Лукашенко відзначився скандальною заявою

У понеділок, 16 травня, у Москві розпочався перший з 2019 року очний саміт Організації договору колективної безпеки , до якої входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія та Таджикистан.

Незаконний глава Білорусі Олександр Лукашенко вже відзначився скандальними заявами. За його словами, блок НАТО агресивно збільшує м'язи, діє за принципом "хто не з нами, той проти нас".

"Наша зустріч проходить у непростий час, час переділу миру. Однополярна система світоустрою безповоротно йде у минуле, але колективний Захід веде запеклу боротьбу за збереження своїх позицій", - вважає диктатор.

За його словами, біля західних кордонів республіки здійснюється брязкання натовською зброєю, альянс затягує до свого складу раніше нейтральні країни. При цьому НАТО нібито агресивно нарощує військові м'язи, діє за принципом "хто не з нами, той проти нас".

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв із посиланням на українську розвідку: Росія намагається знайти "подільників" для обходу санкцій Заходу . Щоб мінімізувати наслідки економічних санкцій, РФ намагається залучити треті країни, які теоретично можуть допомогти Кремлю проводити економічні транзакції та продавати військове обладнання.

"Москва планує організувати в країнах ОДКБ виробництво складових частин до російської продукції військового та подвійного призначення, що насамперед потребує використання іноземних комплектуючих. Крім того, це посилить економічну залежність країн членів ОДКБ від РФ, що також відповідає інтересам Кремля" , - зазначили в ГУР. .